Hoe ziet de PDG er uit

Startkit Post-hbo

voor de coach in het onderwijs

 

Hoe ziet de PDG er uit?

 

 

De uitgangspunten van de PDG opleiding (doelstellingen, programma, toetsing & organisatie) zijn beschreven in de opleidingswijzer. Op deze pagina staat de laatste versie van de opleidingswijzer van het flexibele PDG programma (PDG 3.1).


Het flexibele programma houdt in dat de deelnemer – in afstemming met de programmaleider - een aantal keuzes kan maken in de volgorde waarin hij cursussen volgt. De cursussen worden op meerdere momenten aangeboden. Een overzicht van de cursussen kun je vinden in het document genaamd “….”


De keuze voor een bepaalde volgorde zijn meestal verbonden met de achtergrond/opleiding van de deelnemers en de mate waarin hij ervaring heeft met het coachen en begeleiden van jongeren. Om de uitwerking hiervan in het programma uit te leggen, hebben wij de zogenaamde persona’s ontwikkeld, ofwel deelnemersprofielen.


Een uitwerking van de mogelijkheden van cursussen, uitgezet in de looptijd van de opleiding vind je in het voorbeeld rooster.

 

Nb. Voor coaches van reguliere PDG programma’s (gestart voor april 2019) voegen wij de opleidingswijzer PDG 3.0 toe (gebaseerd op de 7 SBL competenties).Downloads


versie 3.0

 

Post-hbo-onderwijs 2019 © All Rights Reserved

ContactPost-hbo-onderwijs

Hogeschool Rotterdam

Museumpark 40

3015CX, Rotterdam

Mail: info@startkitposthbo.nl